Tips til kosthold


bilde ovenfor demonstrerer et dårlig kosthold.

 

For å holde deg i for mer det viktig å ha et godt kosthold!! Så vi søkte litt rundt og fant noen fine og enkle.

Nøkkelhullet et viktig hjelpemiddel for å ta de små, sunne grepene i hverdagen. Velg matvarer merket med Nøkkelhullet for å enkelt sette sammen et sunt og variert kosthold

Minst 5 om dagen: La grønnsaker og frukt inngå i alle dagens måltider. Gå på oppdagelsesferd i frukt- og grøntavdelingen. Smak og eksperimenter. Velg ulike farger.

Mindre sukker i hverdagen Brus, saft og godteri er de største kildene til tilsatt sukker i kosten. De tilfører mye sukker og energi, men lite vitaminer og mineraler.

Velg vann som tørstedrikk Vann er nødvendig for å opprettholde normale kroppsfunksjoner. Vanlig vann dekker væskebehovet uten å bidra med unødvendige kalorier, og er derfor den aller beste drikken når du er tørst.

Spis grove kornprodukter: For mange nordmenn er grovt brød en selvfølgelig del av hverdagen. Det er bra fordi grove kornprodukter er sunnere enn fine kornprodukter

Hold energibalansen Ved å opprettholde normalvekten din reduserer du også risikoen for helseproblemer. Om du ønsker å gå ned i vekt, er det særlig viktig at du har fokus på hva og hvor mye du spiser i forhold til hvor fysisk aktiv du er.

Disse tipsene er ikke så vanskelig å følge, så det er bare å begynne å gjøre livet litt sunne. Tipsene har også hjulpet oss i vår hverdag og forbedret livsstilen vår, håper den gjør det samme for deg!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kladdene

kladdene

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits